Ajan­koh­tais­ta

Työl­lis­ty­mi­nen vaatii työtä

Media- ja tapahtuma-alat ovat toipumassa nopeasti koronan aiheuttamasta poikkeusajasta. Toimintarajoitusten ja massatyöttömyyden jälkeen aloille on muodostunut paikoin huutava työvoimapula.

Lue lisää

Mehiläinen kukkakedolla

Kasvun paikkoja – Nuoret media- ja tapahtuma-aloilla

Re:act-hanke päättyi marraskuun lopussa. Hankkeen tuloksena syntyi runsaasti työelämäkontakteja, nuorten ammatillinen osaaminen ja työkokemus karttuivat ja moni hankkeeseen osallistunut nuori työllistyi alalle keikkatöihin tai pidempiin työsuhteisiin.

Lue lisää

Re:act sai vieraita Euroopan komissiosta

Euroopan komission työllisyys-, sosiaali- ja osallisuusasioiden pääosaston (DG EMPL-D-osasto) päällikkö Katarina Ivanković-Knežević vieraili Helsingissä keskiviikkona 15.6.2022. Osana vierailuaan Ivanković-Knežević tutustui Metropolian sekä Re:act-hankkeen toimintaan ja tuloksiin.

Lue lisää

Re:actin puoli­vä­li­kat­saus

Olemme koonneet Re:act – Nuorten verkostot työelämään -hankkeen ensimmäisen puoliskon havainnoista katsauksen, jossa teemme välitilinpäätöstä ja katsomme tulevaan.

Lue lisää

Työn­te­ki­jät ja avoimet työpaikat eivät kohtaa

Re:act-hankkeen aikana kerättävä tieto vaikuttavuudesta, käytännön toteutuksesta ja työssäoppimisesta sekä työelämän vaatimuksista suhteessa koulutukseen ja työssäoppijan mahdollisuuksiin on keskeistä tietoa. Tietoa tarvitaan työelämälähtöiseen koulutukseen, työllistymiseen, verkostojen luomiseen sekä koulutukseen liittyvään päätöksentekoon.

Lue lisää

Sähköjohtoja umpisolmussa

Suunta kohti työelämää, vaikka opis­ke­lu­paik­ka jäi saamatta

Me Re:act-hankkeessa pyrimme auttamaan nuoria eteenpäin urapolulla monin tavoin. Työttömän nuoren kanssa tehdään urasuunnitelmia, mietitään erilaisia opiskelun mahdollisuuksia ja pyritään löytämään verkostoja uraa ja opintoja tukemaan. Jos jäit ilman opiskelupaikkaa ja olet työtön, ota rohkeasti yhteyttä!

Lue lisää

Opiskelija kirjoittaa muistiinpanoja